Hyvät tuotteet

Tuotteiden vertailu internetissä

Internetissä on helppo vertailla tuotteita ja niiden ominaisuuksia. Aina kallein hinta ei takaa hyvää tuotetta. Sen vuoksi on tärkeää kiinnittää enemmän huomiota niihin ominaisuuksiin, jotka ovat itselle tärkeitä. Myös ylläpitokustannukset ovat tärkeä tekijä. Esimerkiksi tulostimia myydään edulliseen hintaan, mutta värikasetit maksavat valitettavasti usein enemmän kuin uusi vastaava laite. Säännösten myötä ollaan menossa siihen, että tulostimet maksavat tulevaisuudessa enemmän, mutta vastaavasti värikasettien hinta on huokeampi ja etenkin uudentyyppisissä mustesuihkutulostimissa on mahdollista täyttää värisäiliöitä myös itse.
Laitteiden vertailu ei ole aina valmistajan tai kodinkonemyyjän etu ja sen vuoksi on yleistä, että esimerkiksi samasta televisiosta voi olla myynnissä useita eri mallinimikkeitä vain yhden kirjaimen tai numeron muutoksella, jolloin tuotevertailu internetissä ja alan lehdissä on hankalampaa.

Tuotetta valittaessa käytän hyväksi pääosin Googlea ja Reddit-foorumia.

Käyn läpi myös jonkin verran verkkokauppojen tuotearvosteluja, joitten perusteella karsin täysin käyttökelvottomat laitteet pois vaihtoehdoista. Laitevalinnan haastavuus korostuu siinä vaiheessa, kun vaihtoehdot käyvät vähiin ja pitäisi valita esimerkiksi kahden hyvin samantasoisen vaihtoehdon välillä.

Hyväksi havaittuja tuotteita

Alla kokemuksen perusteella valikoituja tuotteita.

Matkapuhelin ja tablettitietokone

Apple iPhone ja Apple iPad. Applen tuotteet ovat helppokäyttöisiä, käyttökokemus on yhdenmukainen, sovellustarjonta on erinomainen samoin kuin laitteiden yleinen laatuvaikutelma. Käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä tarjotaan myös pitkään.

Kodin langaton tukiasema alle 100 m2 asuntoihin

Ubiquiti AmplifiHD. Korkeatasoinen langaton tukiasema, joka näyttää myös hyvältä.

Käyttöönotto ja ylläpito on helppoa. Laitetta hallinnoidaan matkapuhelinsovelluksella.